Sommarkollo - Anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning

Stiftelsen Malmö Sommargårdar har en över 100-årig tradition att arrangera kollo för Malmös barn. Varje sommar tar vi emot omkring 1700 barn och ger dem några fantastiska sommarlovsdagar.

Kollo i Hästveda för barn från 5 års ålder till årskurs 6

I Hästveda finns 14 stugor och ni kan ansöka om plats till 6- eller 13-dagars kollo. För skolbarn finns 13 stugor i Barnens by och för yngre barn på 5-8 år finns stugan Essestorp.

Kollo i Höllviken för barn från 5 års ålder till årskurs 4

I Höllviken finns fyra stugor och ni kan ansöka om plats till 5-, 6- eller 10-dagars kollo. För skolbarn finns tre stugor på Sagostunderna och Nybygget och för yngre barn på 5-8 år finns Blå stugan. 

Kostnad

  • 13-dagars kollo: 1 350 kr
  • 10-dagars kollo: 1 150 kr
  • 6-dagars kollo: 950 kr
  • 5-dagars kollo: 850 kr

Massor av aktiviteter i fin natur

På varje stuga har vi 24 barn, hälften killar och hälften tjejer med undantag för några tjejstugor. På kollo är det alltid full fart, vi har fin natur runt omkring oss och barnen är ute nästan hela dagarna.

Det är kojbyggartävlingar, fotbollsturneringar, talangjakter, vi har eget tivoli, vi firar julijuli och mycket annat. En del stugor övernattar i vindskydd och andra går på vandring. Vi har också simskola med utbildade simlärare där barnen har möjlighet att lära sig simma.

Inga mobiler eller surfplattor

Barnen får inte ha med sig sina mobiler eller surfplattor vilket gör att de umgås och lär känna varandra. Varje stuga har en telefon dit föräldrar kan ringa under kollo.

Familjedag på de längre kollona

På den längre kollona har vi en familjedag då familjerna får hälsa på sina barn efter ungefär en vecka. 

Saknar du e-legitimation?

Om du saknar e-legitimation kan du ansöka om sommarkollo via vår blankett. Du hittar den under "Hämta blankett".

Efter att ni skickat in ansökan

I mitten av mars får ni besked om ert barn fått plats på kollo eller inte. Om barnet inte kommit med i första fördelningen står hen kvar som reserv.

Har ert barn fått plats kommer hen åka till kollot tillsammans med de andra barnen som ska vara på samma stuga samt en kolloledare. Bussarna åker från Jägersros stora parkeringsplats vid travbanan. 

Mer information om Stiftelsen Malmö Sommargårdar och sommarkollo i Hästveda och Höllviken 

Malmö stad erbjuder också sommarkollo för barn med funktionsnedsättning och LSS-stöd på Finnhults kollo och Vombsjögårdens kollo.

Skyddade personuppgifter

Du som har skyddade personuppgifter kan inte använda denna e-tjänst. Ta istället kontakt via telefon på 0723-526050 eller 0723-526075.

Kontaktuppgifter

Behandling av personuppgifter

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa