Misstänkt matförgiftning - Anmälan

Här kan du göra en anmälan till miljöförvaltningen om du misstänker att du blivit matförgiftad av mat från en butik, restaurang eller ett annat matställe i Malmö. 

Genom att informera oss om din misstänkta matförgiftning hjälper du till att förhindra att andra kan bli sjuka. Ju snabbare du anmäler desto fortare kan miljöförvaltningen komma igång med att utreda orsakerna. Det är den som säljer och serverar mat som ansvarar för att maten är säker att äta. Miljöförvaltningen kontrollerar att livsmedelsföretagaren tar sitt ansvar. 

Har ni varit flera i ett sällskap som blivit sjuka samtidigt, vid samma tillfälle och på samma ställe, ska ni göra en anmälan per person. Detta för att vi till exempel måste veta vad varje persons symptom varit för utredningens skull.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter

För att kunna göra en så bra utredning som möjligt är det viktigt att du lämnar namn och dina kontaktuppgifter till oss och att formuläret fylls i så noggrant som möjligt.

Du kan välja att inte lämna kontaktuppgifter, men då kan vi inte återkomma till dig om vi har behov av ytterligare information. Chansen att vi ska kunna utreda din anmälan minskar då.

Fråga om inloggning

Om du loggar in så kan vi förifylla frågor med uppgifter från dina sidor.

Du kan även få återkoppling om ärendets status och notifiering om handläggaren behöver mer information.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa