EU-val 2024 - Boka ambulerande röstmottagning

Privatpersoner som inte kan ta sig till en röstnings- eller vallokal för att rösta kan boka ambulerande röstmottagning till EU-valet, mellan den 22 maj och 9 juni. Det innebär att röstmottagare från Malmö stad besöker och tar emot röster på den plats där väljaren befinner sig.

Ambulerande röstmottagning är anpassad röstning för privatpersoner som inte kan rösta i en vallokal eller genom budröstning (röstning med hjälp av ett bud) på grund av

  • sjukdom
  • funktionsnedsättning
  • ålder.

Läs mer om budröstning hos Valmyndigheten

Vid ambulerande röstmottagning gäller samma regler som i en lokal för röstmottagning och tystnadsplikt för röstmottagare. Besökande röstmottagare kan därför hjälpa dig att göra i ordning din röst vid behov.

Tänk på att:

  • Du kan lämna din röst i bostaden eller på den plats som du befinner dig (till exempel sjukhus) inom Malmö stad.
  • Du behöver inte vara folkbokförd i Malmö stad.
  • Röstkort och identitetshandling behövs för att rösta.

Om du inte har tillgång till ditt röstkort kan besökande röstmottagare skriva ut ett dubblettröstkort. Om du inte har tillgång till dina identitetshandlingar kan personal eller anhörig intyga identitet på plats.

Så bokar du tid

Du kan boka tid senast 24 timmar innan besökstillfället. Ambulerande röstmottagning erbjuds under hela valperioden för förtidsröstning med bokningsbara tider på vardagar samt valhelgen i e-tjänsten. Lediga tider publiceras löpande under perioden.

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten eller inte hittar en ledig tid kan du göra din bokning genom telefon.

Telefonbokning på vardagar (stängt 6 juni)

Telefon: 040-34 10 00
Telefontid: Klockan 08:00-17:00

Telefonbokning under valhelgen (8-9 juni)

Telefon: 040-34 33 30
Telefontid: 8 juni klockan 09:00-15:00 och 9 juni klockan 09:00-13:00 

Skyddade personuppgifter

Du som har skyddade personuppgifter ska inte använda denna e-tjänst. Orsaken är att informationen som lämnas i e-tjänsten kan bli en offentlig handling. Det är heller inte möjligt att garantera fullständigt skydd från obehörig insyn. Kontakta istället valnämnden via telefonnummer  040-34 33 30.

Följande behövs för e-tjänsten

Fråga om inloggning

Om du loggar in med din e-legitimation så kan vi förifylla frågorna i formuläret med dina uppgifter. Uppgifterna hämtas då automatiskt från andra system hos t.ex. Skatteverket.

Du kan även se ditt ärende under "Mina sidor" om du är inloggad när du gör bokningen.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa