Köpa småhustomter - Registrering & intresseanmälan för tomter

Här kan du registrera dig i Malmö stads tomtkö för småhustomter. Du kan också söka efter och skicka in intresseanmälan på de tomter du kan tänka dig att köpa.

1. Registrera dig i tomtkö

För att kunna söka efter och skicka in intresseanmälan på tomter måste du först registrera dig i Malmö stads tomtkö. Köavgiften är 300 kronor per år.

För att registrera dig måste du ha fyllt 18 år. Du är skyldig att lämna fullständiga och riktiga uppgifter i din anmälan.

Kommande tomtområden för småhustomter

Köavgiften

Faktura på avgiften skickas automatiskt till den e-postadress du angav vid anmälan och därefter årligen. Fakturan finns även på din sida efter att du loggat in i e-tjänsten. Betalar du inte avgiften i tid får du varken betalningsanmärkning eller inkassokrav – men du förlorar din plats i kön. Du är skyldig att själv se till att köavgiften betalas i tid. Efter du betalt köavgiften kan den inte återbetalas till dig.

Köpoäng

Samma datum som du betalat köavgiften aktiveras din anmälan och då beräknas även dina köpoäng. Varje dag i kön ger ett poäng och antalet köpoäng används som grund vid tomtfördelningen. Efter att du har köpt en tomt av kommunen nollställs dina köpoäng. Dina köpoäng nollställs också om du förlorar din plats i kön för att du till exempel inte betalat köavgiften. Vi återställer inga köpoäng i efterhand.

2. Skicka intresseanmälan

För att få erbjudande om en småhustomt måste du göra en intresseanmälan på tomten innan sista anmälningsdatum som står angivet för varje tomt.

Tänk på att

  • du har möjlighet att anmäla intresse för upp till 10 tomter samtidigt
  • när du har fått erbjudande om en tomt har du 3 arbetsdagar på dig att tacka ja
  • efter att du köpt en tomt kan du inte skicka in intresseanmälan för en ny tomt förrän efter 24 månader.